Surrealistisk mardröm

Att hämta rätt hjälp i tid är lösningen på de flesta kriser. Ensam är inte starkast. Ingen kan vara tillräckligt väl förberedd på att drabbas av kris som livshotande sjukdom eller skada. Jag har tagit lärdom av en tidigare händelse, innan jag blev sjuk, att hämta hjälp i tid. Det är en händelse som hände mig flera år tidigare som utvecklades till en surrealistisk mardröm.


Jag sökte ett extra jobb via Arbetsförmedlingen. Arbetsgivaren visade sig vara kriminell och drev bulvanföretag runt om i världen. Situationen spårade ur. Min läxa blev att hämta hjälp i tid, oavsett om det gäller privat, professionellt, vid sjukdom eller skada. Du kan aldrig lastas för andras lögner, dolda agenda eller felaktiga avsikter.


”Den så rosade arbetsgivaren var en i näringslivets inre krets. Vi som fick jobba där kände oss utvalda”.


När polisen kontaktade oss som var anställda och sanningen uppdagades visade det sig att arbetsgivaren var internationellt känd. När allt uppdagades skrev varje tidning om det.

Jag drabbades av total handlingsförlamning. Först när det blev rättsliga följder insåg jag att själv inte alltid är bäste dräng. Situationen spårade ur fullständigt. Jag klarade inte av att hantera situationen själv. Min lärdom av detta blev att hämta hjälp i tid, innan det gått för långt. Det spelar ingen roll om det gäller privat, arbete, sjukdom eller skada, ta hjälp med att hantera situationen.
Rätt hjälp är lösningen 

Jag fick god hjälp både av ombud och polisen. Polisen var mycket bra och hanterade det professionellt. De var mycket förstående i hur vi som drabbats mådde. Det visade sig att den så hyllade arbetsgivaren drev ett tjugotal bulvanföretag runt om i världen. Det tog fem år av mitt liv med alla rättsliga följder som blev. Alla vi som vittnade hade personskydd under en tid. Jag skämdes oerhört och det tog flera år för mig att komma över. Det var oerhört jobbigt men aldrig personligt.

Man ska vara noga med vem man släpper in i ditt liv. Det finns många med dolda avsikter och en egen agenda. Det går inte heller att leva med att vara cyniskt misstänksam mot alla man möter. Välj människor i ditt liv med gott omdöme, oavsett om det är privat, professionellt eller vänner. Att hamna i fel båt kan hända vem som helst. Det hände mig och mina arbetskamrater. Av respekt för dem återger jag en begränsad del med detaljer.

Fortfarande idag upplever jag denna händelse som en surrealistiskt händelse.


Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer