Från HBO till WHO

Nu börjar en vecka jag sent ska komma att glömma. Jag kommer under veckan få svaret på frågan om det jag gjort de senaste nio åren var mödan värt. Det sägs att det finns olika vägar som bär till samma mål och att Rom inte byggdes på en dag.

Jag har sedan haft en tes om att det går att bygga ett livsverk på tio år, om man har rätt strategi. Vad som är rätt strategi har i mitt fall varit att skaffa mig det jag behöver för att nå dit jag vill.

Min resa på detta livsverk startade i en tryckkammare på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Jag hade operans för instabil nacke och hade fått en kraftig infektion där man under några dygn uppmätt att värdena låg på en nivå som var livshotande.

Under den period som jag var där började jag fundera på vad jag skulle göra resten av mitt liv. Jag behövde hitta en meningsfull sysselsättning som skulle vara stimulerande och motsvara den arbetsförmåga jag förlorade.

Jag ville inte att min familj, vänner och omgivning skulle ha bilden av mig att om man är sjuk finns inget kvar. Jag hade tappat räkningen på alla historier jag fått berättat för mig om att en person var på ett sätt innan och ett helt sätt efter en förlamningsskada, två år efter olyckan. Vad jag fick veta först långt senare var att det tar runt fem år att bygga upp sitt liv igen.

Jag kunde konstatera att mitt liv var ganska jordnära och inte på något sätt fysiskt extremt. Då borde det gå att leva sitt liv som tidigare, fast i mindre omfattning.


​Att berätta om min resa har blivit en del sv min vardag.

Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar