Prioritera rätt är nu lätt 

Prioritera lätt rätt

För den som drabbats av sjukdom eller skada vet hur svårt det kan vara att behöva gå igenom medicinska utredningar, rehabilitering. Som om det inte var nog ska man hantera kontaktpersoner och byråkrati. Det är under dessa perioder man behöver vara som starkast för att klara av den nya tillvaron som många beskriver som att befinna sig i en tornado. Orken tryter, för många koppar kaffe och för lite bra mat är inte vad som står högst på listan.

För drygt 13 år sedan var det jag som var den patient som utreddes. Det skulle ta sex år och förlorad gångförmåga innan jag kom på rätt köl. Nu är jag den som hjälper andra, med samma sak.Många beskriver att de saknar det stöd de behöver i vardagen

särskilt i svårare perioder där det krävs extra insatser

kontakt med vård och myndigheter

Man måste vara frisk för att få utrymme att vara sjuk
Många som jag möter har själv eller genom en anhörig eller vän sett hur en tidigare fungerad vardag fullkomligen kan rasa samman. Det finns inte någon sammanhållande länk där människor i nöd kan fångas upp. Som kontaktperson är detta min nyckelroll. Att prata med patient och dennes anhöriga, bistå läkare med den information som man önskar att läkare ska ha.

Under dessa perioder har jag funnit en gemensam nämnare som många delar. Det är det svårt att få till nyttig mat som stärker en så att man kan hålla sig på banan.

För att råda bot på detta har jag provat hälsodrinkar som kompletterar vanliga måltider. Det är väldigt sällan som jag fått till tre mål och två mellanmål per dag. Detta är särskilt svårt om man har allergier mot olika födoämne. Men nu finns det hopp. Jag har fått smak på KIANO en ny generation av smoothies, måltidsdrycker och kosttillskott som är ekologiska och fria från allergener som mjölk, gluten och soya.

Det har visat sig att jag inte var ensam om mitt problem med att få ihop tre mål och två mellanmål per dag. Därför har jag bjudit in några utav dem som jag hjälpt som kontaktperson som också fått smaka på dessa härliga hälsodrinkar. Detta i hopp om att de också ska kunna få i sig vad kroppen behöver när den är som mest utsatt. Detta är ett komplement till måltider för att fylla ut för att få i sig tre mål mat och två mellanmål per dag. Under svårare perioder är det extra viktigt att mata kroppen med vad den verkligen behöver.

Min nya rutin är 7 minuters träning två gånger om dagen och i samband med det ta en hälsodrink❣️

Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar