Budgeterad lyxsemester

Kan man ha lyxsemester utan någon större budget? Frågan om ekonomiska förutsättningar är avgörande för de flesta av oss vanliga dödliga. Vi har upptäckt att det går att göra lyxigare resor med mindre budget.

Självklart spelar det en avgörande roll vilken budget man har. Vi har hittat ett sätt som vi trivs med. Vart annat år hyr vi ett hus med inomhuspol och stora möjligheter till olika sportaktiviteter.

Vi är då sex stycken familjer som åker tillsammans. Vi kör bil ner till huset där alla möter upp. Varje familj har en dag då de ansvarar för att laga middag till alla och vi har en gemensam aktivitet. Det blev senast ett beachparty med picknick och femkamp på stranden. .

Under veckan är det olika utflykter som man kan åka med på.. Vi brukar gå igenom vilka utflykter och aktiviteter som kan vara intressanta. De som vill åka på utflykt gör det, den som vill hänga vid polen gör det. Detta koncept fungerar utmärkt då det är villkorslöst deltagande i aktiviteterna.

För oss är det en idealisk semester då jag har svårt att förflytta mig fysiskt mellan olika ställen. Min man och barnen behöver kunna delta i aktiviteter även om jag inte kan. Vi brukar då dela upp oss och kan åka på olika aktiviteter utan att behöva känna att någon lämnas kvar hemma.


Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar