Anit gravity training

Jag har hittat en ny form av träning. Den kallas anti gravity training. Träningen finns i olika svårighetsgrader och används även inom rehabilitering.

Timothy Chandler är fotbollsspelare på elitnivå som fått en knäskada. Jag har talat med läkaren som är ortopedkirurg och nu tränar patienter som fått olika skador. I videon "The return of Timothy Chandler" kan man se hur träningsformen kan användas som rehabilitering. Man provar ut ett särskilt program för varje skada.

Jag kommer få ett individuellt program framtaget. I väntan på att min sele ska komma så visar jag några exempel på hur träningsformen ser ut. Med hjälp av elastiska band kan man utföra rörelser för att träna musklerna. Det är en träningsform där man inte är beroende av viljemässig muskelstyrka. Genom att få igång en rörelse så tränas de delar som aktiveras av rörelsens mönster. Genom att banden är elastiska och bär tyngden så blir man lättare och rörelsen utförs.

Jag har nedsatt funktion främst i benen men även i armarna. Jag tränar idag med en elektrisk motionscykel. På så sätt kan jag undvika muskelförtvining. Jag spänner fast fötterna i två pedaler vilka drivs av en motor som gör 60 varv per minut. Anti gravity training gör att jag kan tillämpa samma metod på flera rörelser i kroppen.The return of Timothy Challender https://youtu.be/jNE_5opsjmw4D pro Advanced training https://youtu.be/pOZq3ZQngC4


Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar